lördag

100 kronor

Pengar gör ingen lycklig, sägs det ofta. Och nog är sanningen förmodligen så. Men hur är det att inte äga några? Tänker på alla miljoner människor i nordöstra Afrika som nu varken har pengar, mat eller vatten. Naturligtvis gör pengar skillnad och i viss mån ger det livskvalitet. Det är väldigt lätt att slösa hundra kronor på ingenting.

Men ibland kan de räcka väldigt länge. Jag köpte tyg för 100 kronor på det stora varuhuset och det räckte till gardin, handfatsförhänge till toaletten och en kasse åt mig. Förmodligen räcker det till en kasse till!
Min nysydda kasse
 Huvudvärk har under många år varit kompis med mig. Jag har försökt säga upp bekantskapen med den, men envist håller den sig kvar. Igår var den första huvudvärksfria dagen på två veckor, idag är det som vanligt! Konstig hur man lär sig leva med en ovän!

Hör i bakgrunden att Sverige fixat bronspengen i fotboll! Grattis tjejer till vinsten mot Frankrike.

Inga kommentarer: