onsdag

Verklighet

Usama bin Laden är död och med det terrorn, tror en del, det är minusgrader på natten, jag och min kollega kämpar för att få budget och verklighet att gå i takt, det blev köttfärssås och spagetti till middag, barn dör i malaria, i Libyen är människor beredda att dö för demokratin (är jag?), de svenska lärarna kämpar för högre löner (får applåder av mej), japanerna lever med förhöjda radioaktiva nivåer, förmodligen med ångest över konsekvenserna av det, barn föds till fattigdom, några få till rikedom, Kizzie äter barnmat, förstorar brösten och gör karriär, enligt henne själv.....Just här och nu...några axplock ur verkligheten. Vem äger sanningen? Inte jag i alla fall. Min värld är så liten och egentligen i ett vidare perspektiv knappt märkbar. 

Men ändå inte! För en medmänniska kan livet jag lever faktiskt göra skillnad. Och helt plötsligt blir den och jag väldigt viktig! Kanske livsavgörande för någon. Och du blir viktig för mig! Vi blir som pusselbitar som passar i varann.

Inga kommentarer: