söndag

Spargrisen från utlandet

Så länge jag kan minnas har jag haft denna spargris. Kopparbruna ett-, två- och femöringar har tillsammans med större valörer, fyllt grisens mage. Med en kniv pillades dessa ut när godistarmen gjorde sig påmind.

En kväll när jag var ca fem år slutade på lasarettet på grund av innehållet i grisen. Jag hade pillat ut en krona och svalt den. Allt slutade väl. Den kom ut den naturliga vägen!

Vet inte exakt när jag fått den. På magen står "import" vilket talar om att Sverige förmodligen inte är tillverkningslandet. Med största sannolikhet är den från slutet av 50- eller början av 60-talet. Under grisens fötter är runda korkskivor fastlimmade. Dessa fanns i kapsylerna på dåtidens läskflaskor. Kommer du ihåg dem? Förmodligen har mamma pillat ur dem och klistrat fast dem på spargrisens fötter.

Min spargris

Är det någon som vet något mer om min spargris? Finns det några "spargrisar" i barnens värld idag?.... Måste kolla!

Inga kommentarer: