söndag

Idrottare födda 1956

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av idrott, men när Ingemar Stenmark åkte slalom, satt även jag tillsammans med andra elever i ett klassrum, andäktigt framför TV-apparaten. "De ä bare å åk!", var ett uttryck han myntade. Då var det en toppluva som gällde i stället för hjälm.

Ingemar Stenmark

Björn Borg
Björn Borg, kanske idag är mer känd för sina kläder och alla andra produkter än för sitt tennisspel. Han tillhör i alla fall en av världens främsta inom tennisen genom tiderna. För journalister och tidningar har han under åren varit ett hett nyhetsstoff och då inte för sitt tennisspelande.
Frank Andersson
Frank Anderssons karriär vet jag själv väldigt lite om. Han har i alla fall vunnit både EM- och VM guld i brottning. Har även fått Svenska Dagbladets guldmedalj. Han har ju under 2011 visat sig vara en duktig dansare i Let´s Dance!
 
Linda Haglund

Linda Haglund har jag inte så många minnen av mer än att hon var en fantastisk löpare. Sprang 100 och 200 meterslopp. Vunnit flera Sm-guld på båda distanserna.

Tomas Wassberg


Tomas Wassberg var en fantastisk skidåkare, alltid prydd med sitt is- och snorprydda skägg. Har även han fått Svenska Dagbladets guldmedalj men vägrade att ta emot den i protest.


  Pekka Lindmark, ishockeymålvakten från Kiruna. Också han född detta årtal. Bidrog stort till att Tre Kronors VM-guld 1987. Tävlar nu med Ingemar Stenmark i Mästarnas mästare, TV 1, och visar fortfarande stor förmåga att fokusera.
 

Det som är lite speciellt med Ingemar, Björn, Frank, Linda, Pekka och Tomas är att de alla är födda samma år som jag, alltså 1956. Men där stannar all annan jämförelse!

Inga kommentarer: